Päätettiin lauantain kunniaksi ottaa pienimuotoinen hakutreeni . Önskan treenin tarkoituksena oli opettaa sille hallintaa metsässä , eli ainoastaan minun kauttani "pääsee" maalimiehelle. Pienen pojan päässä naksahti hauskasti ,se tajusi varmasti vasta nyt, että miksi minä olen mukana metsässä ;)

Hakua on harjoiteltu luvattoman vähän ja treenit ovat vielä oikeinkin helppoja.

Önska näki , kun etukulmien ukot menivät metsään . Ekana otettiin vasen etukulma ,sinne se meni oikein hyvin ja haukkui muutaman kerran ja palkattiin .

Menin piilolle ,otin koiran hallintaan ja kuljetin keskilinjalle namin kanssa

Toinen etukulma haukutti hieman pidempään  ja maalimies jäi piilolle siirtyäkseen takalinjaa pitkin toiseksi ukoksi .

Tältä piilolta tultiin pois ihan seuraa käskyn kanssa, eikä mukana pysyminen paria vilkaisua lukuunottamatta tehnyt tiukkaa.

Kolmas ukko oli umpparissa ja sen Önska ilmaisi hienosti , sai palkan muutaman haukkumisen jälkeen .Taas minun kanssa hallitusti takaisin kaeskilinjalle.

Neljännelle ukolle lähtiessä meinasi lähteä tekemään töitä taaksepäin , kutsuin takaisin . Toisella yrittämällä lähti myös hieman kaartamaan . Seuraavaksi haluan kuntoon kunnolliset ja suorat pistot.

Neljäs ukko haukutti kaikkein pisimpään ja treeni loppui neljännen ukon palkkaukseen .

Mielestäni Önskan vire vain nousi siitä , että se pidettiin hallinnassa ukkojen välillä . Ennen treenit ovat olleet yksi ukko palkka ja treeni loppuu.Toinen ukko ja palkaa ja treeni loppuu . Joka välissä on ollut sellainen "hösellyshetki" .

Nyt tunsin itsekkin olevani "kartalla" , kun koira oli hallinnassa :)

 

Hakutreenien jälkeen mentiin uittamaan koiria , se oli aikasta mukavaa :)